Noua copii cu nevoi speciale vor lua viata ca pe un film

Noua copii cu nevoi speciale vor lua viata ca pe un film Camelia Lupasco

Nouă persoane cu necesități speciale sunt instruite să realizeze produse video la tematica drepturilor omului. Activitatea are loc în cadrul Școlii de Film Mobil pentru persoanele cu dizabilități organizată de Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova în colaborare cu Keystone Human Services International Moldova Association.

Scopul Școlii de Film Mobil este de a instrui persoanele cu dizabilități să filmeze și să editeze video cu ajutorul telefonului mobil. Astfel, ghidați de instructori, participanții Școlii vor învăța să creeze filme la tematica drepturilor omului și să propună o soluție pentru problemele reflectate în film. În scopul instruirii, Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova va pune la dispoziția participanților câte un telefon mobil.

Procesul de instruire va fi asigurat de oameni de televiziune, realizatori de emisiuni și profesioniști în regie de film. Timp de patru zile aceștia vor învăța participanții Școlii cum să scrie un scenariu de film, care sunt regulile generale de filmare, ce tehnici de montaj pe telefonul mobil există, cum poate fi sonorizat un film dar și modalități de promovare a produsului finit.

Lansarea Școlii de Film Mobil pentru persoanele cu dizabilități a avut loc sâmbătă, pe 3 decembrie, iar lucrările produse în cadrul Școlii de Film Mobil vor fi proiectate la cinematograful Odeon pe 8 decembrie 2016, în ultima zi a Festivalului Filmului Dedicat Drepturilor Omului. Cel mai bun film produs în cadrul Școlii va fi premiat.

Camelia Lupașco

1 comentariu

  • alex
    postat de alex
    Miercuri, 04 Octombrie 2017 12:05

    foarte interesant

Lasă un comentariu

Articole recente
Comentarii

Admitere 2018 USMF pe Etape