Erasmus+ Moldova lanseaza campania nationala pentru studenti „Information Day”

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova (NEO) anunță lansarea unei campanii naționale de informare, dedicată studenților interesați de studii europene. Astfel, în cadrul sesiunilor „Erasmus+ Information Day” cei care vor să obțină o bursă finanțată de Comisia Europeană vor avea posibilitatea să afle cum funcționează Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020.


Prima întâlnire cu studenții va avea loc la Chișinău, pe data de 15 septembrie, ora 14.00, la Academia de Studii Economice a Moldovei, Aula Blocului A (parter).

Echipa Oficiului Erasmus+ va explica în detalii cum se aplică pentru o bursă de studii în Europa, care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să se țină cont în acest proces și va răspunde la toate întrebările tinerilor legate de Programul Erasmus+. Mai mult decît atît, prezentările vor fi însoțite de sfaturi practice oferite de Victor Țurcanu, care în 2014-2015 a efectuat un schimb de experiență Erasmus în Cehia, la Universitatea Tehnică din Praga.

Pe lîngă aceasta, reprezentații Departamentelor de Relații Internaționale din cadrul mai multor universități din Chișinău vor fi prezenți la eveniment cu ofertele de burse pentru anul academic 2016-2017. Universitățile care și-au confirmat participarea sunt Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică ”N. Testemițanu”, Universitatea Agrară de Stat, Universitatea Perspectiva și Academia de Studii Economice a Moldovei.

Astfel de întâlniri cu studenții vor urma și la Bălți, Cahul, Comrat în luna octombrie.

Lasă un comentariu

Articole recente
Comentarii

Admitere 2018 USMF pe Etape