Despre miss-e. Altfel

Primăvara e anotimpul concursurilor de miss. Cine dacă nu studentele sunt cele mai "bune, bune rău" pentru a încerca acest statut. În fond nu am nimic împotriva concursurilor de acest gen. Sunt utile fetelor, organizatorilor, dar și sponsorilor din mai multe considerente.

 

Se caută o miss-ă!

În primul rând, ca să-ți pui la încercare norocul, trebuie să accepți competiția.

Iar aceasta înseamnă:

- să depășești mai multe frici: de scenă; de microfon (unde vocea ta sună altfel); de a merge pe tocuri foarte, foarte înalte; de a fi șuerată de un fafadon care a deprins cel mai bine meseria de la ciobanul satului etc.

- mai înseamnă să fii creativă sau să ai bani să plătești cheltuielile aferente: rochii, coafură, manichiură, pedichiură... și uneori scenariile pentru probele de concurs. Acum sunt în vogă prezentările filmate, regizate, alte fițe tehnologizate, care impun anumite cheltuieli.

- mai trebuie să ai ... viteza replicii și replica propriu zisă, atât pe scenă, cât și după cortină. Întotdeauna te poți trezi cu un microfon în față și o țoapă, care nu a găsit moment mai prielnic, de a te întreba ceea ce nici ea nu știa până nu i-a zis producătorul TV să te întrebe, pentru a demonstra că miss-ele sunt doar miss-e.

Cu fetele ne-am lămurit. Să trecem acum la organizatori.

Evenimente mici pentru experiență mare!

Cei care organizează aceste competiții sunt de obicei, tot studenți. Se apucă ... pentru că nu întotdeauna știu de la început ce înseamnă aceasta și cum le va mirosi haina a transpirație după ultimele 24 de ore nedormite.

Un concurs de miss, organizatoric vorbind, înseamnă: miss-ele propriu zise, cu un program foarte încărcat. Din moment ce au depus cerere ele sunt vedetele. Mai înseamnă sală, repetiții, sponsori, din nou repetiții, scenariu, moderator(i), probe, încă repetiții, ședințe foto, like-uri pe FB, distribuire, promovare, cadouri, facturi, demersuri, negocieri, invitați speciali, invitații, bilete, dotare tehnică, iarăși repetiție, cronometrare (3 minute pentru fiecare concurentă, ei hai lasă ... 5, da nu 10 sau 20 cât ai vorbit tu, miss-o, iți ia publicul susținătorii și se duce la discotecă, de rămâne numai mama și juriul supărat în sală!). Apoi ultimele retușări, bannere, publicul, care se adună ca la nuntă și primele rateuri – juma de oră întârziere, microfon defect, flori semi-ofilite ... după 6 ore de luptă pe tocuri, o miss-ă fericită și 9 supărate.... Plus o mare, mare, mare experiență. Măcar ia și te dă în organizat evenimente. Riscul pe termen lung – "pierderea legăturii cu facultatea". Poate și o restanță în final, dacă nu ai ținut să-ți plasezi profii la care vei susține, în primele rânduri, ca să simtă vântul pe care îl faci, fiind în treburi!

Buni băieți. Ocupați. Sunt de-ai noștri. Departe vor ajunge.

Sponsorii ... trași cu arcanul la miere

Aceștia uneori câștigă mai mult în urma unui concurs de miss, decât dintr-o amplă campanie de promovare la TV. Mai ales dacă oferta e destinată celor cu hormonii în floare. Tineri, neprihăniți, deschiși spre colaborare. A ținut minte cosmeticele pe care le-au adunat miss-ele pentru a fi frumoase, și-au colectat niște adrese a celor ce duc în America la "work", tocmit cu "travel", niște star-kebab-uri pentru degustare, o tortă pentru sărbătorit succesul sau înecat amarul, rochii de mireasă sau ocazie probate discret la final, și vreun escapel, leac de disperare cu altă ocazie. (Doamne ferește!)

Tocmai locul potrivit.

Surprize

În anul electoral, bob-soțitor în culise poate pica un renato, nespus de îngrijorat de cheltuielile fetelor. Cică se angajează să le compenseze frustrările. Place omului, ceea ce și Domnului. Nu și organizatorilor uneori, motiv pentru care complimentele se fac ... în culise.

 

 

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape