Erasmus+ informeaza studentii din prima sursa

Erasmus+ informeaza  studentii din prima sursa studentie.md

Campania de promovare şi informare ERASMUS + a dat start sesiunilor informative. Sute de studenți de la 10 universități din Chișinău, interesaţi de o mobilitate în străinătate, au primit informaţiile necesare privind aplicarea pentru o bursă ERASMUS+ şi buna desfăşurare a studiului sau stagiului în afară.

Întâlnirea a avut loc pe 22 septembrie, în cadrul campaniei naționale„Information Day”, lansată de Oficiul Național Erasmus+ (NEO) în Moldova.

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova (NEO) a lansat campania națională de informare, dedicată tinerilor și studenților ce vor la studii peste hotare. În cadrul sesiunii „Information Day Erasmus+", desfășurată la ASEM, de exemplu, și-au dat întâlnire cca 300 de tineri de la diferite universități din capitală. Tinerii care doresc să obțină o bursă finanțată de Comisia Europeană au avut posibilitatea să afle cum funcționează Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020.

De astfel de sesiuni de informare au beneficiat și studenții de la Universitatea Tehnică, Universitatea de Stat, Universitatea Liberă Internațională, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, Universitatea de Stat din Tiraspol, Institutul de Stat de Relații Internaționale, Universitatea de Studii Europene și Universitatea Agrară, cărora li s-a explicat în detalii cum se aplică pentru o bursă de studii în Europa, care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să se țină cont în acest proces și au primit răspuns la toate întrebările legate de Programul Erasmus+.

Mobilitate pentru o perioadă scurtă pentru cei care deja își fac studiile la una din universitățile din RM și oportunitatea de a urma un Masterat sau Doctorat peste hotare, au fost ofertele de interes tinerilor moldoveni. Studenții au fost foarte activi. Au adresat întrebări referitoare la aspectele atât teoretice, cât și practice ale programului. Printre întrebări au fost: care este nivelul, acceptabil, de cunoaștere a limbii străine, ce trebuie sa includă dosarul de aplicare și ce cheltuieli acoperă bursa.

Tot aici, ei au aflat din prima sursa, cum se fac studiază dar și cum e să fii student în Europa, de la Diana Pînzari, o absolventă Erasmus, care o parte din Licență a studiat în San Sebastian, Spania. Alte detalii au fost oferite tinerilor de către reprezentanți ai Departamentelor pentru Relații Internaționale.

Până în 2014 în jur de 1000 de studenți și cadre didactice din Moldova au beneficiat de mobilități prin intermediul Programului.

NEO Moldova este reprezentanța oficială a Programului Erasmus+ al Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020 pe dimensiunea învățământului superior. Oficiul Național Erasmus+ în Moldova asistă Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a Comisiei Europene și autoritățile din Moldova implicate în implementarea Programului Erasmus+.

1 comentariu

  • Radu
    postat de Radu
    Sâmbătă, 23 Septembrie 2017 22:18

    Salut! Am facut medicina veterinara! Am nivel de engleza conversational si o buna practica peste hotare! Intrebarea mea este! Cum as putea Sa-mi continui studiile peste hotare Sau Sa-mi certific diploma! ?

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape