Ce istorie comuna au tinerii acceptati la 8 facultati americane de top?

Ce istorie comuna au tinerii acceptati la 8 facultati americane de top? studentie.md

Cunoașteți, probabil, ce înseamnă Ivy League. Este vorba de un grup de 8 cele mai bune universități din America, unde sunt acceptați doar cei mai buni dintre cei mai buni elevi. A fi acceptat la toate cele 8 universități din acest grup, este o performanță rară, pe care au bifat-o, totuși, unii candidați la studii. Aceștia au ceva în comun: sunt copii de imigranți.

Victor Agbafe, un proaspăt acceptat la toate cele 8 universități din Ivy League, este fiul unor imigranți din Nigeria. Munira Khalif care a reușit aceeași performanță este fiica unor imigranți somalezi. Kwasi Enin care a devenit subiect de prima pagina a ziarelor anul trecut pentru aceasta performanță, este actualmente student în primul an la Universitatea Yale, parinții lui fiind imigranți în SUA din Ghana. Aceeași situație o au și Harold Ekeh, ai carui parinți au emigrat din Nigeria sau Stefan Stoykov, ai cărui părinți s-au stabilit în SUA, imigrând din Bulgaria.

stefan

Pe lângă faptul că toți acești tineri au fost acceptați în toate cele 8 cele mai bune universități din America (Brown University, Columbia University, Cornell University, Dartmouth College, Harvard University, the University of Pennsylvania, Princeton University si Yale University) ei au primit scrisori de acceptare și din partea altor universități și colegii prestigioase americane. Trei dintre ei au mai fost acceptați și la Stanford, cea mai competitiva universitate din SUA și unul dintre ei a fost acceptat și la MIT (Massachusetts Institute of Technology) care furnizează lumii unii dintre cei mai buni profesioniști în domeniul tehnologiei.

ivy2

Majoritatea acestor elevi remarcabili au declarat că succesul lor se datorează, în mare parte părinților care vin din afara Statelor Unite. Munira Khalif a spus pentru publicația americană Star Tribune: „Când eram mică, mama mi-a povestit despre cum a fost pentru ea viața în Somalia. Bunicul meu a fost un tip revoluționar care a ținut foarte mult să își educe nu doar fiii, dar și fiicele. Mama mea a avut această oportunitate și mi-a oferit-o la rândul ei și mie. Sârguința mea e ceea ce am putut să ofer la rândul meu în schimb”.

2 comentarii

 • studentie.md
  postat de studentie.md
  Vineri, 24 Iulie 2015 12:33

  Detalii Va rog..)

 • Eugeniu
  postat de Eugeniu
  Miercuri, 27 Mai 2015 04:32

  Sa stiti ca exista si multe exemple de moldoveni care au fost acceptati la aceste universitati.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape