Parlamentul European a decis să ofere mai multă libertate tinerilor din afara UE, inclusiv celor din Republica Moldova, care vor să învețe sau să activeze în calitate de cercetători în țările din spațiul comunitar. Printr-o directivă aprobată recent de Parlamentul European, care prevede drepturi extinse, europarlamentarii își propun să atragă în Europa persoane de cea mai înaltă calificare.

Peste ocean, moldoveanca noastră face muzică la una din cele mai cotate teatre de operă din lume – The Metropolitan Opera din New York. De la Școala de muzică din Chișinău, Ecaterina Deleu a ajuns să studieze la Conservatorul din Sankt-Petersburg, instituție ce face parte din topul celor 10 conservatoare din lume. Zice că muzica este modul ei de a se exprima, chiar dacă necesită o sumedenie de sacrificii.

Asociația studenților moldoveni din Franța ”Jeunes Moldaves” și Biroul pentru relații cu diaspora (BRD) invită studenții originari din Republica Moldova, care își fac studiile în anul academic 2015 – 2016 la instituții de învățământ superior din străinătate (licență, masterat și doctorat), inclusiv cei care au absolvit o astfel de instituție în anul 2015, să își depună dosarele pentru a participa la proiectul Gala Studenților Originari din Republica Moldova, ediția a III-a.

Campania de promovare şi informare ERASMUS + a dat start sesiunilor informative. Sute de studenți de la 10 universități din Chișinău, interesaţi de o mobilitate în străinătate, au primit informaţiile necesare privind aplicarea pentru o bursă ERASMUS+ şi buna desfăşurare a studiului sau stagiului în afară.

După susţinerea Bacalaureatului, tinerii pot opta pentru a-şi face studiile acasă, în R. Moldova, sau peste hotare, beneficiind de una dintre numeroasele burse oferite de instituţiile universitare din alte ţări. Potrivit Ministerului Educaţiei (ME), în acest an, pentru elevii şi studenţii de la noi sunt preconizate aproximativ 6000 de burse în străinătate.

Cunoașteți, probabil, ce înseamnă Ivy League. Este vorba de un grup de 8 cele mai bune universități din America, unde sunt acceptați doar cei mai buni dintre cei mai buni elevi. A fi acceptat la toate cele 8 universități din acest grup, este o performanță rară, pe care au bifat-o, totuși, unii candidați la studii. Aceștia au ceva în comun: sunt copii de imigranți.

Admitere 2018 USMF pe Etape