Relații Publice – domeniul de ”nișă” ce câștigă teren în Moldova

Studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat încearcă să rămână întotdeauna în pas cu evoluția. Pentru ei, comunicarea construiește realitatea. Mândria facultății sunt studenții și absolvenții care au ajuns specialiști de top.

Ruxandra Ghimp este protagonista poiectului Ruxy, fosta studentă a specialității Comunicare și Relații Publice a reușit să devină virală datorită videourilor sale scurte, pline de umor. Astfel, a acumulat peste 40k de like-uri pe pagina de Facebook și aproape 30k pe canalul său de Youtube. „Nu am fost eu un student exemplar, însă datorită cercului de oameni creativi am avut parte și eu de o dezvoltare personală pe măsură!” Pentru Ruxy faptul că a studiat la această specialitatea, se egalează cu ideea că a reușit să obțină poate cel mai valoros lucru: experiență.

Un alt absolvent al facultății de PR este Eugeniu Dabija. La moment, acesta este PR manager la compania Darwin. Eugeniu se consideră mulțumit de alegerea făcută, pentru că astfel el a avut ocazia să se implice în foarte multe proiecte, iar teoria pe care a însușit-o la facultate se regăsește ulterior în activitatea practică. De asemenea, el menționează ca este absolut necesar ca studenții să se implice în activități de fiecare dată când au ocazia, pentru că doar așa ei reușesc să acumuleze cunoștințele necesare acestui job deloc ușor.

Părerile printre actualii studenți sunt împărțite. Unii spun că acesta este visul lor, alții cred că doar prin muncă poți obține succes. „A fi PR-ist este o vocație, un talent și o provocare plină de emoții pozitive, creativitate și spontaneitate”,
„E meseria în care pot să-mi păstrez și să-mi fac publică individualitatea, meseria prin care pot să las o amprentă”

Tocmai de aceea, acest domeniu de „nișă” devine din ce în ce mai popular în țara noastră, iar dovada este interesul tot mai pronunțat pentru această specialitate. Studenții, viitori specialiști în PR de la USM, salută orice inițiativă de colaborare și încearcă prim mecanismele deja cunoscute la orele de curs să fortifice imaginea specialității. Astfel, ei au elaborat propriul lor logo, slogan și au creat propria lor pagină de Facebook, unde sunt publicate activitățile lor universitare.

 

Dumitru Graur

Media

Lasă un comentariu

Articole recente
Comentarii

Admitere 2018 USMF pe Etape