Oameni care au putut să atingă culmile succesului. Averea lor se estimează în miliarde, iar numele lor apar în listele Forbes. Faima lor de datorează încrederii în sine și dragostei față de muncă.
Iată recomandările acestora pentru viața de zi cu zi:

Despre cea mai grea alegere în viață … meseria, despre unde și cum de a o învăța, sfaturi utile de la studenta unei facultăți de arhitectură în Anglia.

Câţi dintre noi, în vizită la un restaurant, au cerut părerea sommelierului despre un anumit tip de vin? Fiind o meserie cu tradiţii în Europa, dar prea puţin cunoscută în Moldova, meseria de sommelier nu este legal înregistrată în nomenclatorul profesiilor. Cu toate acestea "arta vinului" îşi face drum în ţara unde butoiul cu vin este "testul de gospodar" păstrat cu sfinţenie în beci.

„Hai să ne întoarcem, ca să nu regretăm apoi că nu am făcut-o", și-au zis în plină criză europeană și au revenit acasă, în Moldova, după ani buni de ședere în Portugalia. Aici au lansat o afacere, „călduță", cum i-au zis consumatorii de confecții din lână de Merinos de la „Vasilini". Obișnuiți să muncească ca la carte, familia Ceban-Mihailov încă nu se poate obișnui cu „bădărănismul" moldovenesc întâlnit la tot pasul. Gândul îi duce tot mai des la... „ce-am avut și ce-am pierdut?!"
"Eu sunt unica la părinți. M-au susținut în toate, la studii (am absolvit REI la USEM, apoi masterul la ASEM), mi-au fost alături și atunci când munceam cu un salariu mic la Camera de Comerț. Chiar și atunci când m-am decis să plec în Portugalia, la iubitul meu, nu m-au oprit din drum. Dar, când acolo a început criza și agenția de turism la care munceam a falimentat, dorul și grijile față de părinți m-au adus acasă. Și soțul a fost de-acord: Bine, zice, hai să încercăm, să nu ne pară rău apoi că n-am făcut-o..." spune Valentina Ceban-Mihailov, o tânără întreprinzătoare din Moldova.

Dacă 90% din cei prezenţi la ședință votează pentru o propunere, aceasta ajunge în coșul de gunoi. E simplu: dacă marea majoritate au scos-o în evidență, înseamnă că asupra ei deja lucrează multe alte companii, deci noi nu vom fi leaderi aici.

Bătrâneţea nu este o povară, e o experienţă. Dovada vie este profesorul de inginerie de la Institutul de ştiinţe agronomice din Rennes (Franţa), Jean Barloy, care la cei 84 de ani ştie bine secretul longevităţii: energia. Iniţiază proiecte inovative pentru studenţii din Moldova, a văzut o lume întreagă, dar tot ACASĂ se simte cel mai bine, are cinci fete şi crede că dincolo de muncă, riduri, nervi şi nevoi adunate zi de zi, cea mai bună lecţie de viaţă este să pui pasiune în tot ce faci, altfel nu se merită.

Admitere 2018 USMF pe Etape