Se numește Cristina Crăciun, născută acum 29 de ani, la Chișinău. A cochetat multă vreme cu “Două ore + 3 iezi” și iată că toată creativitatea i s-a depozitat și s-a materializat într-o carte pentru copii, produsă independent, dar ca la carte. „Olivia și Maro”, o cărticică magică pentru micii cititori pasionați de aventuri, disponibilă atât în format tipărit cât și digital.

Cercetători din patru universități din România, Macedonia de Nord și Republica Moldova au demarat cea mai amplă anchetă de evaluare a fenomenului risipei alimentare la nivel regional. Este primul studiu la nivel regional despre risipa alimentară din gospodării și își propune să adune peste 1 milion de respondenți. Cercetarea cantitativă adresată consumatorilor va fi completată de o cercetare calitativă ce va viza și alți actori implicați în filiera agroalimentară: producători, procesatori și comercianți.

Tango Argentino Moldova, fondată în 2010 de către Tatiana Gordinscaia și Gheorghe Pavlov, este prima comunitate din Moldova care a avut curajul să inspire lumea să danseze tango argentinian. Este prima comunitate care a adus mari maeștri ai tangoului în Moldova. Prima comunitate care a organizat în 2012 primul festival de tango social, prima milonga, primul maraton de tango, primul flash-mob……primii în foarte multe, dar și mai important, primii la capitolul – calitate și spirit de familie.

De ceva timp, Facebook-ul explodează de portretele unor femei extrem de expresive. ”Vinovată” de acest boom artistic se face a fi Cristina Kelly, moldoveanca noastră stabilită în Dublin, care după ani de căutări și începuturi anevoioase, a găsit ceea ce este…”al ei”. A început încetișor, din plăcere, ca să se ajungă la unul din proiectele care a rupt rețelele de socializare - 100 Faces.

80 de ani. 70 de țări vizitate. 65 de ani în pași de dans trăiți de un om îndrăgostit până la nebunie de tango. El Flaco Dany este maestrul milongii contraspie și unul dintre puținii profesioniști notorii ai tangoului argentinian. Plin de energie, cu un zâmbet larg, mereu la patru ace, El Flaco Dany este reprezentantul epocii de aur a tangoului ArgentinianAflat pentru a doua oară la Chișinău, a oferit un masterclass celor care vor să guste din bucuria și intensitatea acestui dans.

Născută la trecerea dintre ani, Victoria Stoian este unul din artiștii din Torino care a avut privilegiul de a fi expusă în două din cele mai prestigioase galerii din Italia. A făcut AMTAP, după care a urmat Academia Albertina din Torino. Acolo, a înțeles cât de vastă este lumea artei. Are visuri mari, poate chiar prea mari, unii profesorii au încercat s-o descurajeze, dar Victoria nu a renunțat, nici pentru o clipă. 

Admitere 2018 USMF pe Etape