În prag de mai, scriitoarea Lilia Calancea vine acasa cu „un soi de pomelnic literar de Paștele Blajinilor”. „Bocete de nuntă” este cea de-a treia carte semnată de autoare. De fapt, avea să avem altceva, dacă, într-o zi de ianuarie, cu un alt manuscris în față, nu ar fi năpădit-o un dor nebun de sfat cu bunica, de martorii copilăriei ei desculțe, de morții ei dragi, de gura lumii, „de care nu te speli cu toată apa râului”. Despre arta de a scana „ușurel” suflete în amintiri, despre cele două elemente proprii în marketingul literar, într-o discuție pe cărărușa de cândva, care ducea „la Nestru”.

La cei 21 de ani ai săi, este bucătar-Chef într-un restaurant premium class din Moscova, i-a făcut pe chinezi să se îndrăgostească de mâncarea tradițională moldovenească, are 16 rețete personale și visează la stelele Michelin (Oscarul pentru bucătari). Plăcintele din cuptorul bunicii i-au trezit pasiunea pentru arta culinară.
Absolvent al Colegiului de Comerț al ASEM, originar din Orhei, Adrian Grajdean alias Andrew Miller - numele internațional de Chef crede în profesionalism, buna educație și artă … în farfurie, cu muzica la maxim).

În cadrul Forumului Internațional "Youth Entrepreneurship in a Modern Society", despre planuri, afaceri, business-planuri și tineri, care vor sau nu să facă ce vor, într-un interviu cu Aurelia Brăguța, director ANTIM (Asociația Tinerilor Manageri din Moldova), pe timpuri – autoarea și organizatoarea celui mai prestigios concurs de business-planuri din Moldova.

Despre studii de calitate, învățământ superior și admitere, în interviul ce urmează, cu rectorul Universității de Studii Europene din Moldova, Iurie Sedlețchi.

A luat premiul Cannes pentru cea mai bună actriță pentru rolul Alinei, din filmul lui Cristian Mungiu, După Dealuri. Dacă ar fi s-o ia de la început, și-ar lua cel puțin doi ani în care s-ar plimba prin toată lumea. Despre actorie, castinguri și viață, cu actrița Cristina Flutur, în interviul de mai jos.

Am remarcat-o pentru prima dată la un concurs național de business-planuri. A avut idee bună, reală, apreciată de cel mai cu experiență membru al juriului. A recunoscut, însă, că nu pretinde la un loc în business-incubator, pentru că la moment are scopul de a învăța bine și a face față altor priorități. M-a impresionat curajul și atitudinea ei față de promisiuni și vise. Este fata licențiată în contabilitate și Centură Neagră, râvnită după ce la cunoscut în copilărie pe Jakie Chan.

Admitere 2018 USMF pe Etape