Ranking Web of Universities, ediția ianuarie 2020, afișat public. Vezi poziționarea universităților moldovenești

Universitatea Tehnică a Moldovei, UTM, este lider printre universitățile din Republica Moldova, conform ultimului raport Webometrics. Urmează în clasament USM și USMF. În categoria Republica Moldova în clasament sunt incluse 26 de universități publice și private, inclusiv Universitatea Taras Shevchenko din Tiraspol.


Webometrics.info a publicat Ranking Web of Universities (Webometrics) la data de 28 ianuarie 2020, un top care analizează peste 28.000 de universități din întreaga lume, inclusiv instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova.
Potrivit raportului Webometrics, UTM se situează pe primul loc în Republica Moldova, pe locul 154 – în Europa Centrală și de Est, pe locul 838 – în Europa şi pe locul 2960 în lume, subclasând astfel USM, care a fost lider pe parcursul mai multor ediții anterioare ale acestui clasament, realizat de două ori pe an.

Indicatorii luați în calcul de Webometrics:
50% – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe primite de domeniul web al Universității de la terțe părți;
5% – prezența online – poziția în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe Internet;
10% – deschiderea – numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate;
35% – excelența – calitatea articolelor științifice publicate în reviste internaționale cu impact sporit, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea în cadrul acestui top se efectuează pe baza datelor web accesibile publicului, rezultatele fiind făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape