În Moldova s-a lansat Școala de Consiliere „Inimi Deschise”

„La fiecare 40 de minute, în Moldova are loc o tentativă de suicid. La fiecare 40 de secunde, în lume moare cineva prin suicid. Ai timp să salvezi o viață!” 

Acesta este mesajul Asociației Obștești „Altruism”, care administrează Serviciul de Susținere Emoțională al Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului pentruviata.md și care lansează Școala de Consiliere „Inimi Deschise” pe pagina www.cursuri.mirt.md


Acesta este primul program de instruire online pentru cetățenii cu atitudine civică din țară și din diaspora, interesați să dedice voluntar trei seri lunar pentru a oferi susținere emoțională prin intermediul Chatului Anonim pe www.pentruviata.md persoanelor aflate în situații de criză.
Programul Școlii este creat în baza metodologiei donate de către o Linie similară din Statele Unite ale Americii, iar activitatea la Linia Verde este concepută în conformitate cu metodologia de funcționare a Rețelei Internaționale Befrienders, care întrunește peste 40 de Linii cu implicare voluntară din toată lumea. Programul este finanțat de către Ambasada SUA în R. Moldova.

Școala de consiliere „Inimi deschise” va pune în valoare importanța creării spațiului pentru cultura și arta susținerii emoționale în R. Moldova, având contextul în care:

- conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, în R. Moldova are loc o tentativă de suicid la fiecare 40 minute (peste 10.000 anual),

- anual țara noastră pierde prin suicid peste 500 de persoane,

- durata medie de 40 de minute a unei conversații pe Chatul Anonim la Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului www.pentruviata.md face loc pentru speranță și încredere în faptul că suicidul poate fi prevenit,

- Linia Verde Pentru Prevenirea Suicidului pentruviata.md se află la cea de-a a 7-ea aniversare, deservind de la fondare peste 4000 de cetățeni

- Intenția este de a mări numărul de ore de deservire al serviciului de susținere emoțională de la 2 la 6 ore.

În numele AO Altruism, președinta  Liuba Ceban invită cetățenii R. Moldova și din diasporă să aplice acum la Școala de Consiliere „Inimi deschise” pe www.cursuri.mirt.md.

Mesajul unui voluntar, care a solicitat să rămână anonim, este: ”Trăim intr-o lume păcătoasa și căzută, care este murdara și plină de orori de diferite feluri. Și da, chiar și această lume este minunata și plină de oameni care dau dovada de curaj și compasiune. Exista mulți oameni care aleg sa devină prezente vindecătoare pentru alții.
Poate ca nu suntem capabili sa alinăm suferința, dar putem sa încercam sa oferim o prezenta iubitoare celor aflați in suferința. Putem încerca sa mergem împreuna cu oamenii în suferințele lor...”

Vedeți aici produse media elaborate de voluntarii si susținătorii proiectului. 

 

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape