Două universități din Moldova într-un clasament international

Universitatea de Stat și Universitatea Tehnică din Moldova au fost incluse într-un clasament mondial al celor mai performante universităţi: Top 25 U-Multirank


USM și UTM a intrat în clasamentul mondial U-Multirank al celor mai performante 25 de universități din anul 2019, pe dimensiunea ”Publicații comune internaționale”. Clasamentul U-Multirank a fost făcut public marți, în cadrul celei de-a șasea ediții anuale și evaluează 1711 universități din toată lumea.

În total, clasamentul include câte 25 de universități care înregistrează performanțe în cadrul a 10 categorii, printre care: Mobilitate studențească internațională; Învățarea continua pe tot parcursul vieții; Capacitatea de a genera publicații științifice; Orientarea spre programe de cercetare internațională; Colaborarea universitară cu mediul de afaceri în domeniul cercetării și publicațiilor comune; Patente și drepturi de autor înregistrate de universitari; Publicații științifice interdisciplinare, Universități cu cele mai citate publicații în lume; Performanțe la capitolul conexiunii permanente cu mediul de angajare.

Cele două universități moldovenești s-au impus în Top 25 al performanței pe dimensiunea Publicații comune, grație celor „peste 75 % din articole științifice realizate în colaborare cu cercetători de peste hotarele țării, ceea ce demonstrează deschidere și conectare la rețeaua internațională de cercetare.

U-Multirank a fost dezvoltat în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene și este implementat de un consorțiu independent condus de Centrul pentru Învățământul Superior din Germania. De la prima publicare în 2014, U-Multirank a dublat numărul instituțiilor de la 850 la 1711 și a extins acoperirea țărilor de la 74 la 96, incluzând mai mult de 5.153 de facultăți și mai mult de 12.500 de programe de studiu în 24 de domenii.

 

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape