Studenții USMF „NICOLAE TESTEMIȚANU” au luat locul III la concursul regional de fiziologie

Un grup de studenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a revenit acasă cu locul III la Concursul regional Inter Medical School Physiology, unde au concurat cu alte 22 de echipe din regiunea Europei de Est.


Concursul s-a desfășurat la începutul lunii mai, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, România, iar USMF a fost reprezentată de două echipe mixte de studenți de la Facultatea de Medicină. Una dintre echipe s-a clasat în top trei. Astfel, deținătorii premiului III sunt: Ion Chiriac, Iuliana Stratan, Mădălina Cebuc și Vlad Costin.

Concursul s-a desfășurat în limba engleză și a presupus două etape: testul-grilă, individual pentru fiecare participant, și blitz întrebări cu răspunsuri care trebuiau oferite în 30 de secunde. Toate întrebările au fost din domeniul fiziologiei omului și au inclus subiecte studiate pe parcurs la medicină.

Potrivit participanților, concursul nu a fost unul dificil, luând în calcul faptul că participanții au avut posibilitatea să se pregătească pentru această competiție aproximativ o lună.

Ion Chiriac, student în anul V, a relatat că toate întrebările au fost de logică şi s-au referit strict la fiziologia omului. „Informația trebuia integrată, prelucrată și, ulterior, prezentată juriului. Faptul că am format o echipă mixtă a constituit doar un avantaj - colegii din anul II cunoșteau informația asimilată recent, iar noi, fiind în anul V, am demonstrat cunoştinţe aprofundate dar și practică în domeniu. De aceea, acest format a fost unul rezultativ, chiar dacă am fost la primul exercițiu de acest fel”.

Iuliana Stratan a recunoscut că, dacă ar fi știut de la începutul anului de studii despre acest concurs, atitudinea studenților, doritori de a participa, ar fi fost mai responsabilă, iar pregătirea teoretică - mai profundă. Respectiv și rezultatele ar fi fost, poate, și mai bune.

În final, Vlad Costin a remarcat că acest concurs a oferit o experiență unică de lucru în echipă și a demonstrate faptul că la USMF „Nicolae Testemițanu” se face carte pe măsura așteptărilor și competiției.

usmf.md

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape