Studenții de la Facultatea de Stomatologie – învingătorii concursului Parle-moi science! 2018

În perioada 5 februarie-15 aprilie curent s-a desfășurat concursul regional Parle-moi science! 2018, organizat de Agenția Universitară Francofonă (AUF) pentru Europa Centrală și Orientală.

Dintre cei 45 de participanți, a fost desemnată echipa câștigătoare formată din trei studenți din anul I de la Facultatea de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, și anume: Maria Mogîldea, Janna Orlioglo și Gabriel Popov. Mediciniștii au prezentat un filmuleț de trei minute, în care au explicat publicului larg, în limba franceză, cum să lupte contra cariei dentare.

Decernarea premiilor pentru învingătorii concursului regional AUF a avut loc la universitatea noastră, în data de 28 mai. Mediciniștii au primit în dar câte o tabletă performantă, care le-a fost înmânată de Mohamed Ketata, directorul regional AUF pentru Europa Centrală și Orientală, și Roxana Țurcanu-Tolomei, responsabilă de Antena AUF din Chișinău.

Mohamed Ketata a menționat că mediciniștii au respectat toate regulile concursului și și-au demonstrat atât abilitățile de a lucra în echipă, cât și cunoștințele temeinice în domeniul stomatologiei.

La eveniment au participat și studenții din cadrul Filierei Universitare Francofone în Medicină, care au avut oportunitatea să discute cu Mohamed Ketata despre realizarea stagiilor profesionale pentru studenții din anul V. De asemenea, mediciniștii i-au adresat mesaje de mulțumire pentru posibilitatea de a obține cât mai multe cunoștințe și noi deprinderi prin intermediul AUF, care îi ajută în integrarea profesională.

usmf.md

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape