Aproape 54% din candidati au promovat BAC-ul 2016. Doar o eleva a luat 10 pe linie

www.botosaninecenzurat.ro www.botosaninecenzurat.ro

Ministerul Educației a anunțat rezultatele preliminare ale sesiunii de bacalaureat din acest an.

Elevii au putut să-și verifice testele și notele în baza unui cod personal de acces pe site-ul Ministerului Educației.

Potrivit rezultatelor preliminare, rata de promovare a examenelor din acest an este de 53,95% din totalul candidațior.

Potrivit șefului Agenției de Asigurare a Calității, Anatol Topală, anul acesta 172 de elevi au media notelor peste 9, iar 1.316 de absolvenți au media notelor peste 8. O singură elevă a luat nota 10 la toate examenele. Aceasta este Ana-Maria Țulea, elevă la Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din capitală.

Elevii care nu sunt de acord cu notele obținute, pot depune contestații azi și mâine până la ora 18:00, la centrele de BAC, iar rezultatele vor fi anunțate pe 6 iulie curent.
Potrivit șefului AAC, la BAC 2016, au fost eliminați 51 de candidați, față de 59 în anul trecut.

Totodată, doi observatori, un profesor şi o secretară de la Centrul de bacalaureat din cadrul Liceului Teoretic „Elena Alistar” din capitală a ajuns în vizorul procurorilor sunt bănuiţi de trafic de influenţă

Aceștia ar fi promis unor elevi că ar avea influenţă asupra factorilor de decizie ai Centrului şi că le pot facilita susţinerea examenelor prin asigurarea lor cu căşti, prin intermediul cărora le vor fi dictate răspunsurile la teste. Aceiaşi observatori ar fi propus şi o altă metodă de susţinere a examenelor. Ei ar fi recomandat ca o altă persoană competentă să susţină proba în locul elevului, asigurând falsificarea buletinului de identitate al candidatului.

Aceștia ar fi pretins 2700 de euro de la doi elevi (1500 de la un elev şi 1200 de la altul) ca să le asigure susţinerea cu succes a examenelor.

Între timp, candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, au şansa să se înscrie în sesiunea suplimentară de examen, care va fi organizată în perioada 18-25 iulie 2016. Pentru aceasta, ei vor merge la centrul de bacalaureat şi vor depune o cerere în scris în zilele de 6 și 7 iulie curent. Lista centrelor de bacalaureat în care elevii vor susține examenul în sesiunea suplimentară va fi anunțată în perioada premergătoare.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape