Viorel Bostan este noul rector al UTM

Fiul lui Ion Bostan, Viorel Bostan a fost ales ieri rector al Universității Tehnice din Moldova. Acesta a fost ales în funcție în urma alegerilor desfășurate pe 12 noiembrie.

Viorel Bostan este profesor universitar la Catedra „Automatică și Tehnologii Informaționale”.

În cursa pentru conducerea UTM s-au înscris 3 candidați – Viorel Bostan, Veaceslav Bârdan și Vasile Mămăligă.

Rectorul UTM, Viorel Bostan, a fost ales cu 73% din voturi, de către Adunarea generală a personalului titular ştiinţifico-didactic, ştiinţific şi didactic şi a reprezentanţilor studenţilor în Senat şi în Consiliile facultăţilor UTM.

Potrivit regulamentului, la concurs se pot înscrie candidaţii care deţin titluri ştiinţifice şi/sau ştiinţifico-didactice, şi au experienţă de cel puţin 5 ani în învăţământul superior şi cercetare.

Dosar
Amintim că, în vara lui 2015 a fost reales în funcția de rector al Universității de Stat din Moldova, pentru un mandat de 5 ani, Gheorghe Ciocanu, profesor universitar, doctor habilitat în ştiinţe fizico-matematice. În octombrie 2014, Ion Ababii a fost reconfirmat pentru al treilea mandat de rector al USMF Nicolae Testemițanu. Mandatul de rector al lui Ababii ar urma să expire în 2019. Rectorul Universității Agrare de Stat din Moldova, Gheorghe Cimpoieş este în funcție din 1994, iar cel al Academiei de Studii Economice a Moldovei, Grigore Belostecinic, deține această funcție din 2001. Rector al Universităţii Pedagogice de Stat "Ion Creangă" este Nicolae Chicuş, din 2010.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape