CONCURS DE ADMITERE ÎN REZIDENȚIAT LA USMF „NICOLAE TESTEMIȚANU”

CONCURS DE ADMITERE ÎN REZIDENȚIAT LA USMF „NICOLAE TESTEMIȚANU” usfm.md

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova a lansat, la 18 noiembrie curent, concursul de admitere la studii postuniversitare prin rezidenţiat pentru anul academic 2019-2020. Potrivit datelor Comisiei de admitere, 126 de persoane au depus actele pentru studii în rezidenţiat, în primele două zile.

Conform Planului de înmatriculare aprobat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în acest an oferta educațională cu finanțare de la bugetul de stat include 417 locuri pentru domeniul Medicină la 37 de specialități, 26 de locuri pentru Sănătate publică la șase specialități și câte 5 locuri pentru Stomatologie și Farmacie la patru specialități. 

De asemenea, pentru admitere în bază de contract, cu achitarea taxei de studii, se oferă 55 de locuri la șase specialități la Facultatea de Stomatologie și 14 locuri la patru specialități la Facultatea de Farmacie.

La concurs vor fi admişi cetăţenii Republicii Moldova, absolvenţi ai USMF „Nicolae Testemiţanu” şi ai altor facultăţi de medicină/farmacie de peste hotare, din instituții de stat acreditate în modul stabilit de legislația în vigoare, promoţia anului 2019, precum şi absolvenţii promoţiilor 2017 şi 2018, care nu au fost înmatriculaţi anterior în rezidenţiat.

Candidaţii vor depune actele, personal, la Comisia de admitere în rezidenţiat, în Blocul didactic central al USMF „Nicolae Testemițanu” (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165).

Pentru mai multe detalii accesaţi Planul de înmatriculare și Regulamentul de admitere la studii în rezidențiat.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape