Student MasterChef: să gătești din ce pică

Student MasterChef:  să gătești din ce pică ase.md

Un coș cu produse și 90 de minute! Asta au avut la dispoziție studenții specialității Tehnologie şi Management al Alimentaţiei Publice, ASEM, pentru a găti ceva gustos, tehnologic corect și competitiv în cadrul celei de-a doua ediție a concursului „Student Masterchef”.

Studenţii nu au venit cu rețetele de acasă, pentru ca abia înainte de concurs au aflat ce ingrediente pot folosi. Ei au trebuit sa-și folosească imaginația, cunoștințele și ingeniozitatea ca să găteasca un preparat de bază, care să conţină carne, garnitură şi sos, dar şi un desert.


În susținerea agricultorilor autohtoni, merele au fost ingredientele de bază pentru preparatul dulce.


Studenţii au găsit și denumiri pentru bucatele pe care le-au preparat.


Pentru a desemna învingătorii, membrii juriului au degustat din diverse fripturi, carne înăbușită, piept umplut cu verdeață și neapărat asezonate cu sosuri savuroase, testate în laboratoare la lecții practice și servite cu garnituri corespunzătoare. La apreciere s-a ţinut cont de mai multe criterii: organizarea spaţiului de muncă, gustul preparatelor dar și creativitatea servirii acestora.


Locul I în cadrul concursului a revenit echipei MMG, premiul II - echipei The Sisters și locul III a fost ocupat de echipa FineDining.


Partenerii concursului Culinar „Student Masterchef”, practicieni în domeniu, au venit cu premii pentru fiecare participant, dar şi cu oferte de angajare.
Studenții spun că se alintă în oferte de angajare încă din anul III.

Camelia Lupașco

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape