CIU a afișat lista finaliștilor concursului Burse de merit 2018

CIU a afișat lista finaliștilor concursului Burse de merit 2018 orange.md

Centrul de Informații Universitare a anunțat numele finaliștilor celei de-a XXIII-a ediții a concursului “Burse de Merit”. În topul câștigătorilor – studenții USM, UTM și ASEM.


Cei mai buni studenți și masteranzi din țară vor beneficia de 50 de burse în valoare de 12000 MDL fiecare. În cadrul acestei ediții a concursului și-au depus dosarele 221 studenți de la 18 instituții de învățământ superior din RM, iar în rezultatul evaluării dosarelor de aplicare și al prestației candidaților la o probă scrisă, 35 de studenți din ultimul an de studiu, ciclul licență (inclusiv penultimul an din cadrul programelor de studii integrate) de la 9 instituții și 15 studenți din primul an de studii, ciclul masterat (inclusiv ultimul an din cadrul programelor de studii integrate) de la 7 instituții din țara au devenit finaliștii programului „Burse de Merit” din acest an. Cei 50 de invingători au fost selectați de către o Comisie Independentă de Experți, constituită din reprezentanți ai Ministerului Educatiei, Culturii și Cercetării, comunitații academice și societății civile.


În total, pe durata celor douazeci și trei de ediții ale programului, peste 5700 studenți au participat la concurs, dintre care 1500 au beneficiat de Burse de Merit.


Programul “Burse de Merit” a fost lansat in anul 1996 la initiativa Fundatiei Soros-Moldova pentru a incuraja performantele academice, stiintifice si extracurriculare ale studentilor din tara. Din anul 2003 programul „Burse de Merit” este preluat si organizat de catre Centrul de Informatii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova. 

Vezi aici numele studenților învingători.

 

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape