Studentii moldoveni din strainatate, indemnati sa participe la Gala Studentilor Originari din RM

Proiectul « Excelență Academică pentru Moldova » anunță deschisă perioada de înregistrare pentru concursul național “Gala Studenților Originari din Republica Moldova” (GSORM), începând cu 3 octombrie 2016. Depunerea dosarelor: 3 octombrie – 15 noiembrie.


Evenimentul va include trei rubrici:

Concursul de Excelență – rubrica tradițională, care premiază cei mai buni studenți moldoveni din străinătate conform informațiilor prezentate în dosarul de participare.

Studenții vor fi premiați în cadrul a 3 categorii principale: Licență, Masterat, Doctorat.

Pentru fiecare categorie, vor fi aleși între 5 și 10 cîștigători. De asemenea, toți participanții vor fi în mod automat înscriși în concursul pentru Marele Premiu – Studentul Anului. La această rubrică pot participa studenții înscriși la un program universitar de peste hotare pentru anul academic 2016-2017 și cei care au absolvit un astfel de program în anul 2016.

Depunerea dosarului de participare se va efectua prin încărcarea CV-ului pe site-ul GSORM, http://www.galastudentilor.md, și prin completarea unui formular online. Este important de menționat că aplicarea la concursul „Excelență academică pentru Republica Moldova”, nu exclude aplicarea la „GSORM talks”.

„GSORM talks” – Rubrică nouă, introdusă în premieră în ediția a IV-a, ce invită 5 tineri cu experiență academică/profesională internațională să prezinte pe scena GSORM câte un discurs structurat, inspirațional, de 12-15 minute despre un subiect la liberă alegere, dar care are tangență cu un subiect actual din Republica Moldova.

Pentru această rubrică sunt eligibile persoanele ce corespund criteriilor Rubricii „Excelență” precum și tineri care au absolvit un Program Universitar din afara țării cel mult 5 ani în urmă și care au rămas în străinătate pentru a-și desfășura activitatea profesională. Doritorii de a participa vor prezenta CV-ul și vor prezenta subiectul discursului conform formularului online.

„Reveniri care inspiră”, inaugurată în cadrul ediției 2015 a GSORM, continuă promovarea realizărilor frumoase ale tinerilor reveniți în Moldova după absolvirea studiilor peste hotare. Într-o formulă diferită în acest an, această rubrică organizată de „Forumul Absolvenților Reveniți” va aduce din nou pe scena GSORM experiențe remarcabile ale celor reveniți.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape