Elevii din Moldova şi-au demonstrat măiestria în cadrul unui campionat național culinar

Elevi din școlile profesionale și studenți de la diferite universități din țară au participat la ediția din anul curent a Campionatul Naţional Culinar pentru Juniori, care s-a desfășurat la 23 mai, la Chișinău. Scopul evenimentului este promovarea meseriilor culinare şi încurajarea viitorilor specialişti în acest domeniu.

Bucatele preparate de cei peste 100 de participanți au fost apreciate de un juriu competent, care a acordat 6 locuri premiante la categoria de probe în echipă și 25 de premii și 3 mențiuni la proba individuală.

30

Astfel, locul III a fost obținut de trei echipe: de la Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM), de la școala profesională din Soroca și de la școala profesională din Ștefan-Vodă. Pe locul II s-au situat elevii de la școala profesională nr. 5 din municipiul Chișinău și cei de la Colegiul Național de Comerț al ASEM. Învingătoarea concursului este echipa de la Academia de Studii Economice a Moldovei.

La eveniment au participat elevi și studenți din mai multe instituții de învățămînt profesional tehnic și universități, dar și tineri bucătari cu vîrsta pînă la 23 de ani.

90

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației, Ministerul Economiei, Asociația culinarilor Catering Moldova, Fundația Liechtenstein Development Service (LED), Academia de Studii Economice a Moldovei, Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri.

1 comentariu

 • George
  postat de George
  Luni, 12 Septembrie 2016 19:37

  Buna ziua
  Sunt George de la SATU MARE am 28 de ani si locuiesc in Italia am făcut școala profesională de ospătar in Italia si munces aici de 10 ani ca responsabil de sala in cel mai vechi restaurant cu o stea Michelin RISTORANTE DOLADA , peste 15 zile plec lângă LONDRA într-un restaurant de 3 stele Michelin WHATER SIDE INN BREY cel mai vechi restaurant cu 3 stele Michelin din Europa ....
  Dacă aveți nevoie ca sa oferiți O PERIOADA de practica in străinătate elevilor de la școala profesională as fi bucuros sa va ajut sa găsiți restaurante in Italia sau in Anglia ....
  Gheorghe Ciul
  Facebook Giorgio Ciul
  TEL 00393409864175

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape