Proiect media în Ucraina/Moldova pentru jurnaliștii din Moldova

Proiect media în Ucraina/Moldova pentru jurnaliștii din Moldova The Arrowhead

Proiectul transnațional MEDIA BEYOND FRONTIERS oferă posibilitatea la 18 tineri jurnaliști din Germania, Ucraina și Republica Moldova, să consolideze competențele jurnalistice și să mediatizeze subiecte actuale în ambele țări (ex. regiunea de graniță dintre Ucraina și Moldova: viața de zi cu zi a cetățenilor ucraineni, moldoveni și altor grupuri etnice din ambele părți ale frontierei, politici lingvistice, protecția minorităților, ONG-uri, inițiative ale societății civile, idei de afaceri, start-up-uri, conexiunea dintre tradiție și digitalizare, cultura memoriei, patrimoniul sovietic etc. .).

Proiectul presupune o fază online (iulie-decembrie 2018) weblog, networking) și o fază de prezență (20-28 septembrie 2018 cu ateliere media în Cernăuți, o vizită de studiu în echipe transnaționale către regiunea de frontieră Ucraina / Republica Moldova și Bălți.

Rezultatele proiectului (articolele participanților) vor fi publicate într-o revistă colectivă în limba germană, precum și în presa ucraineană și cea din Moldova, radio și media online.

Cerințe:
Buna cunoaștere a limbei engleze (limba engleză este limba de lucru)
Experiență în sectorul mass-mediei
Participarea la weblog în timpul fazei online (crearea de rețele cu alți participanți la proiect)
Participarea la atelierele media în Ucraina și Moldova (20-28 septembrie 2018)

Rezultat: realizarea 1-2 articole despre subiectele legate de proiect până la 15 octombrie 2018.

Costurile de transport și cazare vor fi acoperite de către organizatori.

Cum aplici? Trebuie doar să scrieți un e-mail până la data de 10 iulie 2018 lui Dr. Markus Winkler (Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.), în care să includeți o scurtă prezentare a experienței Dvs. media. De asemenea, explicați de ce doriți să participați la acest proiect.

MEDIA BEYOND FRONTIERS este un proiect al Institutului pentru Cultură și Istorie Germană din Europa de Sud-Est (LMU München) și al Universității Naționale din Cernăuți, Yuriy Fedkovych. Proiectul este sponsorizat de către Biroul Federal de Externe al Germaniei.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape