MedEspera 2018, eveniment de amploare pentru tinerii medici

MedEspera 2018, eveniment de amploare pentru tinerii medici usmf.md

Peste 750 de studenţi şi tineri medici din 13 ţări ale lumii, printre care: Italia, Germania, Georgia, Elveţia, Kazahstan, Ucraina, Belarus, România, Republica Democrată Congo, Israel, Franţa, Cipru şi Republica Moldova și-au dat întâlnire pe 3 mai la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova în cadrul ediției a VII-a a Congresului Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici MedEspera 2018.


Evenimentul organizat de către Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină în parteneriat cu Departamentul Ştiinţă al Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, durează 3 zile și cuprinde 156 de comunicări orale, care vor fi repartizate pe mai multe secţiuni, precum: Ştiinţe fundamentale, Chirurgie nr. 1, Chirurgie nr. 2, Medicina internă nr. 1, Medicina internă nr. 2, Farmacie, Stomatologie, Etică şi deontologie, Cazuri clinice şi Sănătate publică. Manifestarea ştiinţifică include şi trei sesiuni de postere, care se vor desfăşura în Clubul „Doina şi Ion”, unde vor fi prezentate 127 de lucrări.

31841845 10212192773916767 9147241585459593216 n

O valoare științifico-practică incontestabilă a manifestării o constituie și cele 30 de workshop-uri, incluse în program și moderate de invitaţi speciali - profesori cu renume din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, România şi Republica Moldova. Specialiștii cu renume mondial prezintă cele mai actuale subiecte din medicină şi farmacie.

La deschiderea evenimentului , care a avut pe 3 mai în Sala Senatului USFM a participat ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari.
„Suntem onorați că țara noastră găzduiește un eveniment științific de cel mai înalt nivel, iar universitatea de medicină este recunoscută pe plan internațional, ca o instituție de prestigiu. Îi felicit pe toți participanții pentru interesul și contribuția lor la viitorul medicinii. Ne dorim să creăm rețele de specialiști pentru Republica Moldova, care să implementeze proiecte de calitate împreună, să transfere parte din expertiza lor în țară, dar și să preia din inovația și creativitatea națională pentru a aduce faimă la nivel internațional”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

31886604 10212192773116747 4010340388819697664 n

Gazda evenimentului, Rectorul Ion Ababii, a declarat că este salutabil faptul că prezentul Congres a readus la Alma Mater foştii absolvenţi, stabiliţi deja în instituţiile medicale din întreaga lume, precum şi tineri savanţi de pe mai multe continente: ”Transfer de cunoştinţe între tinerii cercetători și semenii lor din străinătate, dar și între generații este vital pentru domeniu”, a menționat rectorul instituției, îndemnându-i pe tinerii prezenți în sală să studieze mult și bine, dar și să-și valorifice cunoștințele, participând la astfel de manifestări naționale și internaționale. Rectorul a reiterat angajamentul USMF de a oferi suport pentru iniţiativele bune ale studenţilor şi tinerilor cercetători în domeniul medicinii.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape