Statistica. Ce profesii aleg tinerii de azi?

Statistica. Ce profesii aleg tinerii de azi? Studenti.mk

Preferințele studenților în materie de profesie se schimbă de la an la an. Astfel, toți mai mulți decid să-și facă studiile în domenii cât mai profitabile.


Anul trecut au fost peste 15.000 de absolvenți ai ciclului I, dintre care 28% au obținut diploma de studii superioare în științe economice. Aici se mai adaugă și o cincime din acei 6000 de studenți care au finalizat studiile de master.

Potrivit consulting.md, pe locul doi se află științele educației, iar locul trei este ocupat de specialitatea de drept. 15% dintre diplomele eliberate pentru ciclu I și 18% dintre diplomele eliberate pentru ciclu II au aparținut acestui domeniu.
gr2 ro
În cazul colegiilor, datele arată că cele mai multe diplome au fost înmânate specialiștilor din domeniile ingineriei, prelucrării și construcțiilor, fiind urmate de sănătate și asistență social. În domeniul IT au fost oferite doar 8% din totalul diplomelor.
gr3 ro
Elevii școlilor profesionale preferă domeniul ingineriei, prelucrării și construcțiilor, iar pe locul doi urmează Serviciile cu 24%.
gr4 ro
Sursa datelor: Graficele au fost realizate de Magenta Consulting în baza datelor preluate de pe site-ul Biroului Național de Statistică.

consulting.md

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape