Școala de Vară: Liderism, Educație și Angajament Civic „J.F. Kennedy 2019 Moldova”

Elevii de liceu cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani sunt îndemnați să participle la Școala de Vară „Camp Kennedy”.


Scopul proiectului este de a instrui 25 de tineri elevi din Republica Moldova pentru a deveni cetățeni activi, a afla mai multe despre valorile democratice ale SUA și cultura americană și a oferi participanților instrumentele necesare pentru a se angaja în activități civice și de responsabilitate socială. Proiectul va familiariza elevii cu principiile de lucru ale unuia dintre președinții notorii ale Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy.

Camp Kennedy este dedicată adolescenților creativi, dornici de a-și dezvolta abilitățile de lider în comunitate și de a cunoaște mai bine societatea în care trăiesc. Proiectul se va încheia cu ghidarea participanților în coordonarea și implementarea unor proiecte de participare civică în comunitatea lor. Participanții vor fi antrenați în ateliere de lucru, dezbateri, sesiuni și vizite de studiu la instituții de importanță publică. Participarea în cadrul programului Camp Kennedy este gratuită, organizatorul va asigura: cazarea, transportul, materialele și sesiunile.

Pentru a fi eligibili programului, doritorii trebuie să întrunească următoarele criterii:
• este elev la o școală din Republica Moldova
• are minim 16 și maxim 18 ani împliniți în momentul începerii programului (4 august 2019)
• este interesat de tematica programului
• este implicat civic și are rezultate bune în școală și în comunitate
• este entuziasmat să organizeze proiecte civice în comunitatea sa, pentru a multiplica informația și cunoștințele obținute.
Toți doritorii de a participa sunt încurajați să aplice, răspunzând la întrebările din acest formular

Data limită de completare a formularului: 29 Iulie, 2019.

Prima ediție a Școlii de Liderism, Educație și Angajament Civic “J.F. Kennedy 2019 Moldova” va avea loc în perioada 4 - 11 august 2019 la Chișinău și este susținută de American Councils for International Education Moldova în parteneriat cu American Councils for International Education Romania și cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape