Stagii marca AUF pentru 13 studenti din Moldova

Stagii marca AUF pentru 13 studenti din Moldova studentie.md

Agenția Francofoniei din Europa Centrală și de Est a făcut publice numele câștigătorilor concursului de burse pentru stagii profesionale, anunțat în ianuarie 2019 în cadrul Programului de mobilitate academică AUF (Agenția Universitară Francofonă).
Pentru 27 de burse cu acoperire integrală sau parțială a costurilor de mobilitate de către AUF, au concurat 64 de studenți din 8 țări din regiune. Cele mai multe burse (13) au revenit studenților moldoveni, respectiv, studentele de la USMF „Nicolae Testimițanu” au luat 7 burse, studenții de la USM – 5 burse și o bursă a revenit unei studente de la UTM.

Corina ȚURCAN, Galina NAGIT, Doina RÎȘNIC, Daniela JUMIGA, Mihaela CHITOROAGĂ, Tina BOȚOC și Cristina CAZACU de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu” sunt cele șapte câștigătoare a stagiilor profesionale în medicină, pentru o lună, la una din universitățile franceze: Université d’Angers, Université de Nantes sau Université libre de Bruxelles în Belgia.


Pentru o lună sau două în Franța vor merge și cinci studenți de la Universitatea de Stat: Cătălina SECUREANU, Igor PISTOL, Adriana DOHMILĂ, Diana GREC și Alina ROTARU.
Aceștia studiază la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine sau la Drept și vor urma stagii în cadrul Centrelor Sociale și Culturale: „Les Épicéas” din Arbent, „Aragon” din Oyonnax, „ Jacques Prévert” din Bellignat, Rhône-Alpes, Franța în domeniul proiecte educaționale, mediere culturală, manifestări cu caracter social, drept.


Larisa MALAI, studenta Universitatății Tehnice din Moldova a câștigăt o bursă care acoperă integral toate cheluielile unui stagiu de trei luni în domeniul agro-alimentar în Amboise, France.

Liuba Lupașco

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape