Se anunta lansarea programului de burse – Lane Kirkland

Se anunta lansarea programului de burse – Lane Kirkland idsi.md

Fundaţia Libertăţii Polono-Americană si Fundația Educație pentru Democrație anunţă următoarea ediţie a concursului pentru candidații din Ucraina, Belarus, Rusia, Republica Moldova, Georgia, Armenia, Azeibardjan, Kazahstan şi Kîrgîstan pentru bursele Lane Kirkland în Polonia, anul academic 2016/2017.


Programul este destinat tinerilor lideri, care deţin diplomă de studii superioare şi doresc să se implice activ în dezvoltarea democraţiei, economiei şi societăţii civile în ţările și regiunile lor de origine.

Programul include 2 semestre de studii la o universitate poloneză şi 2-4 săptămâni de stagiu în instituţii publice şi private din Polonia.

Domenii de studii:
Economie şi management
Administrare /management (de afaceri, ONG-uri, cultura, medii, sănătate, educație)
Administraţie publică (inclusiv guvernare locală)
Drept
Ştiinţe sociale (psihologie socială, sociologie)
Ştiinţe politice şi relaţii internaţionale
Politica de dezvoltare şi ajutor umanitar
Lucrarea de diplomă scrisă în cadrul bursei poate avea un caracter științific sau practic (în acest caz lucrarea de diplomă trebuie să includă introducere cu caracter științific)

Criterii de eligibilitate:
Cetăţenie şi reședință permanentă în una dintre ţările enumerate în anunţ (cei care au permis de reşedinţa permanentă în Polonia nu pot aplica pentru Programul Kirkland)
Studii superioare complete (diplomă de masterat)
Vîrstă de pînă la 35 de ani (în cazuri justificate/excepționale pînă la 40 de ani)
Experienţă profesională de cel puţin 2 ani.
Cunoaşterea limbii poloneze la un nivel adecvat, pentru a putea participa eficient la cursuri şi seminare şi pentru a elabora teza de diplomă; sau cunoașterea limbii engleze pentru candidații care au prezentat proiectul de cercetare în engleză (în acest caz se admite cunoașterea limbii poloneze la nivel de comunicare). În cadrul interviului este obligatorie cunoașterea limbii poloneze minimum la nivel B1 (lucrarea scrisă în limba polonă) sau minimum la un nivel A1 (lucrarea scrisă în limba engleză).

Acte necesare:
Cererea completată on-line
Proiectul de cercetare, inclusiv motivarea participării în cadrul Programului Kirkland, cu referire la continuitatea cercetării și planurile de viitor (4000-6000 caractere cu spaţii)
Două scrisori de recomandare, care prezintă realizările şi calificările candidatului şi motivarea de dezvoltare profesională şi socială (în limbile poloneză, rusă sau engleză) trimise în format electronic
Copia diplomei de studii (masterat), trimisă în format electronic

Formularul cererii este disponibil la adresa www.kirkland.edu.pl.

După completarea formatalului on-line tipăriţi o pagină care confirmă depunerea cererii. Pagina semnată împreuna cu fotografia actuală a Dvs. ataşată, trebuie să fie expediată prin poştă pe adresa Oficiului Programului Lane Kirkland. Scrisorile de recomandare şi copia diplomei trebuie să fie scanate şi trimise la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Termen limită de aplicare la Programul de burse L.Kirkland 2016/17 este: 1 Martie2016

Condiţii financiare:
Bursa lunară– 1800 PLN. În plus acoperirea următoarelor costuri: taxe educaţionale, cazare în Polonia, taxe de asigurare, taxe de călătorie spre şi dinspre Polonia, costul vizei, achiziţionarea materialelor didactice şi de asistenţă educaţională. Calculatoarele împrumutate bursierilor pot rămâne în proprietatea acestora numai după îndeplinirea completă a condiţiilor specificate de Program.

Contacte:
Fundaţia Educație pentru Democrație
http://www.edudemo.org.pl
Programul LaneKirkland
ul. Hoża 59 m. 1A, 00-681 Warszawa
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
www.kirkland.edu.pl

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape