Se cunosc castigatorii bursei de Excelenta in IT

Se cunosc castigatorii bursei de Excelenta in IT studentie.md

Cei mai buni studenți și elevi din domeniul Tehnologiilor Informaționale au primit o bursă în valoare de 12000 de lei. Printre câștigători se numără studenți de la două universități, ASEM și UTM, dar și de la două colegii, Centrul de Excelenţă în Informatică şi Tehnologii Informaţionale și Colegiul Politehnic din Chişinău.

Finaliștii acestei ediții sunt:
Radu Proca (Centrul de Excelenţă în Informatică şi Tehnologii Informaţionale din Chişinău), Elena Creţul (Centrul de Excelenţă în Informatică şi Tehnologii Informaţionale din Chişinău), Damian Musteaţă (Colegiul Politehnic din Chişinău) Nicolae Vlădiceanu (ASEM), Ana Diaconu (ASEM), Vasile Nastas (ASEM), Marina Lozovanu (ASEM), Valeriu Bobuţac (ASEM), Eugenia Latu și Vasile Lică de la Universitatea Tehnică din Moldova.

Anul acesta, la concurs, au fost depuse 24 de dosare de la 5 universități și 3 colegii.

Vasile Lică, student UTM: ”Proiectul încurajează tinerii înmatriculați la specialitățile IT, motivându-I să să studieze conștiincios, să înregistreze succese în domeniul tehnologiilor informaționale, astfel contribuind la dezvoltarea lor personală și profesională.”

Programul are drept scop stimularea tinerilor înmatriculaţi la specialităţile IT, care au demonstrat merite deosebite în procesul de studii şi implicare în activităţi ce ţin de dezvoltarea tehnologiilor informaţionale.

Sergiu Postică, președinte Consiliul Fundației Orange Moldova:”Specialiștii în IT sunt tot mai solicitați pe piața muncii atât din Moldova, cât și din întreaga lume. Iată de ce, fiind un operator digital, ne propunem să contribuim la digitalizarea societății prin investiții în educație.”

Programul de burse este inițiat de Centrul de Informaţii Universitare cu suportul financiar al Fundaţiei Orange Moldova şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape