Doctoratul, doar in cadrul a 43 de scoli (din 46)

Doctoratul, doar in cadrul a 43 de scoli (din 46) commons.wikimedia.org

Guvernul în exercițiu a aprobat miercuri hotărârea privind acordarea dreptului de organizare a studiilor superioare de doctorat unui număr de 11 instituţii de învăţământ superior, 10 consorţii naţionale, un consorţiu internaţional şi trei parteneriate, prin autorizarea de funcţionare provizorie a 43 de şcoli doctorale şi programelor de doctorat ale acestora.

Acestea au fost selectate de Agenția Națională de Asigurare a Calității Învățământului Profesional (ANACIP) în urma evaluării celor 46 de dosare depuse în acest sens. Principalele argumente formulate de experţii evaluatori ce au stat la baza deciziei de respingere a autorizării de funcţionare a trei şcoli doctorale şi a unor programe de doctorat, se referă la un număr insuficient de titulari pentru a coordona activitatea doctoranzilor, lipsa continuităţii licenţă-masterat-doctorat, precum şi depunerea unor dosare incomplete.

Detalii http://www.particip.gov.md/proiectview.php?l=ro&idd=2616

Acordarea dreptului instituțiilor de învățământ privind organizarea studiilor de doctorat are loc conform prevederilor stipulate în Codul Educației și a altor acte normative conexe.

Admiterea la doctorat va începe după publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii respective a Guvernului, dar și după aprobarea Planului de înmatriculare. Orientativ, aceasta va fi la finele lui noiembrie, începutul lunii decembrie.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape