Burse de la Casa Regala a Romaniei pentru doi studenti moldoveni

Burse de la Casa Regala a Romaniei pentru doi studenti moldoveni romaniaregala.ro

Doi studenți din Republica Moldova au primit burse de studii din partea Casei Regale, iar un liceu teoretic a fost decorat de principesa Margareta.

Ceremonia a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia înscriindu-se în calendarul evenimentelor organizate cu prilejul aniversării regelui Mihai la împlinirea vârstei de 94 de ani.

Principesa Margareta și principele Radu au acordat, în cadrul unei ceremonii desfășurată în Salonul Florentin al Castelului Peleș, bursele de studii „Regele Ferdinand” și „Regina Maria” pentru doi studenți eminenți ai Universității Academiei de Științe a Moldovei.

Studenții beneficiari de bursa regală sunt Mihai Curagău și Olesea Tabară. Ambii sunt studenții Academiei de Științe din Moldova.

m

Originar din Nisporeni, Mihai este student în anul II, licență, în cadrul facultății de Științe ale naturii, specialitatea Geografie. Iubește animalele, ascultă muzică bună, mai face o facultate și are timp și pentru Facebook. ”Pentru mine această bursă este o dovadă a faptului că ceea ce fac, o fac bine. Este o încurajare și un stimul pentru noi încercări și realizări frumoase atât pentru mine cât și pentru comunitate. Cred că am fost ales pentru că am dat dovadă de loialitate, implicare atât în campanii de voluntariat cât și proiecte de promovare a universității”, spune Mihai, beneficiarul bursei regale.

Olesea Tabără, studenta care a fost premiată de principesa Margareta, din păcate, nu a reușit să ne povestească ce înseamnă această bursa pentru ea, pentru că e plecată în Germania, în cadrul unei delegații științifice.

Ulterior, principesa Margareta a decorat, în numele regelui Mihai, o serie de personalități, instituții și colaboratori ai Casei Regale din țară și de peste hotare.

De asemenea, liceul teoretic „Regele Mihai” din Cimișeni, Moldova, a fost decorat cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape