Alianta Franceza din Moldova

Fondată în 1992, Alianța Franceză din Moldova a ajuns a fi una dintre primele Alianțe în Europa, și printre cele mai importante douăzeci din lume.

Asociație membră a Fundației Alianța Franceză, aceasta este operatorul de cooperare culturală, lingvistică și de promovare a învățământului superior francez al Ambasadei Franței. De asemenea, promovează predarea limbii franceze și participă la formarea continuă a profesorilor de franceză.

Prezentă la Chișinău, Bălți și Nisporeni, Alianța Franceză susține de asemenea 2 centre de resurse și informare despre Franța contemporană la Tiraspol si Călărași.

Fiind acreditată de Campus France, Alianţa Franceză constituie punctul de legătură dintre Republica Moldova şi Agenţia Franceză pentru promovarea învăţământului superior şi a mobilităţii internaţionale. Franţa este a 4-a ţară gazdă pentru studenţii moldoveni care îşi urmează studiile superioare în străinătate : peste 1 000 de studenţi moldoveni îşi urmează studiile superioare în Franţa : licenţă, master sau doctorat, în cadrul universităţilor sau a marilor şcoli franceze. Astfel, Campus France Moldova constituie un spaţiu de informare consacrat, un corespondent pus la dispoziţia dvs. pe parcursul întregului an : sfaturi gratuite şi personalizate în privinţa alegerii studiilor în Franţa, broşuri, reuniuni informative, fişe cu listele filierelor şi a meseriilor, informaţii despre burse de studii, reviste pentru studenţi, internet, consiliere până la plecarea în Franţa…

Pagina Facebook Campus France Moldova 

Alianța Franceză propune cursuri de limba franceză predate de profesori calificați, deținători ai diplomelor de studii superioare și experimentați în cele mai noi metode de predare. Atât metodele cât şi materialele pedagogice sunt aduse din Franţa. Sălile de clasă sunt renovate şi dotate cu echipament audiovizual, iar în unele săli sunt instalate și Table Interactive. Numărul maxim de elevi în grup este de 14 persoane. Alianţa Franceză propune de asemenea o ofertă variată de cursuri care pot fi adaptate orarului dvs.

Unicul centru de examene autorizat în Republica Moldova, Alianţa Franceză oferă posibilitatea validării cunoștințelor lingvistice pentru a putea studia în Franța, în cadrul unui proiect profesional sau personal : DELF/DALF, TCF, TCF/DAP, TEFaQ, e-TEF și e-TEFAQ, TCF pentru obținerea naționalității franceze, test de evaluare a cunoștințelor de limbă franceză și a valorilor Republicii în situația reîntregirii familiei.

Alianţa Franceză este unicul centru de examene « Cambridge English Language Assessment » acreditat în Republica Moldova. Testele « Cambridge English » permit validarea unui nivel de cunoaştere a limbii engleze în vederea efectuării studiilor superioare în străinătate într-o universitate dintr-o ţară anglofonă sau non-anglofonă, sau într-un cadru profesional. Aceste diplome favorizează mobilitatea profesională şi în ceea ce priveşte studiile, îmbogăţind CV-ul dvs. Diplomele sunt recunoscute de peste 12 000 de angajatori, universităţi şi organisme guvernamentale care acceptă şi recunosc aceste calificări în lumea întreagă.

Pagina Facebook Cambridge English Moldova 

Membră a Camerei de Comerţ şi Industrie Franţa Moldova, Alianţa Franceză a dezvoltat, de asemenea, o serie de servicii logistice, care se adresează în special companiilor : interpretariat franceză, engleză, română, rusă, traduceri autorizate, închirieri de săli etc. Acest parteneriat favorizează dezvoltarea unor colaborări între investitorii francezi și tinerii din Republica Moldova. Datorită limbii franceze, tinerii găsesc oportunităţi de angajare în cadrul companiilor internaţionale.

Actor al promovării culturii franceze şi francofone, axată pe susținerea diversităţii, Alianţa Franceză joacă în cele din urmă un rol major în viaţa culturală a Republicii Moldova.

Aceasta organizează şi susține mai multe evenimente : Festivalul Filmului Francofon, Zilele Francofoniei, Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj, Festivalul Ethno Jazz etc. Alianța Franceză invită cu regularitate artişti din Republica Moldova pentru a-şi expune lucrările în galeria sa. Aceasta propune, de asemenea, numeroase activităţi culturale şi educative în special pentru tineri : cercuri de discuții francofone, cinema-club şi multe altele.

Alianţa Franceză dispune de un spaţiu multimedia unic în Republica Moldova. Spaţiul Médias Tech se axează pe noile tehnologii numerice ceea ce a dus la extinderea ofertei documentare. Persoanele care urmează cursuri la Alianţa Franceză au acces gratuit la Spaţiul Médias Tech.

Adresa :
Str. Sfatul Ţării
MD-2012 Chişinău
Tel. : 022 23 45 10
Fax : 022 23 47 81
Site internet : www.alfr.md
Pagină Facebook : https://www.facebook.com/alfrmoldavie?ref=tn_tnmn
Contact :Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Lasă un comentariu

Admitere 2018 USMF pe Etape